Έχοντας καταγωγή από τη περιοχή του Σοχού και οικογενειακή παράδοση στη κτηνοτροφία ο Γιώργος και η Ελευθερία δημιουργούν το 1994 ένα μικρό κρεοπωλείο μόλις 28τμ. επί της οδού Καρολίδη 21 στη κάτω Τούμπα που το ονομάζουν «ΣΟΧΟΣ» για να τιμήσουν τη καταγωγή τους.
Με σκληρή δουλειά και εμμονή στη ποιότητα προσφέρουν στους πελάτες τους ελληνικό κρέας από μικρές φάρμες της περιοχής του Σοχού και γρήγορα το κατάστημα εξαπλώνεται και στα γειτονικά καταστήματα και σε ένα πλέον χώρο 200τμ. Προσθέτουν συνέχεια επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα.
Την επιτυχία ακολουθεί το κατάστημα στην Γρηγορίου Λαμπράκη 178 με ένα ανανεωμένο κατάστημα που πρωτοπορεί και συνδυάζει το κρεοπωλείο με το delicatessen!!!
Ακολουθεί και το επόμενο κατάστημα στην οδό Διαγόρα 49 στην Άνω Τούμπα που έρχεται για να επισφραγίσει την επιτυχία του εγχειρήματος…
Σήμερα η οικογένεια Μότσανου συνεχίζει τη πορεία της και μαζί με τα 4 παιδιά τους επιμένουν στη ποιότητα και στην αγάπη για το καλύτερο!!! Το τελευταίο «παιδί» της οικογένειας είναι το νέο «παντοπωλείο – παστουρματζίδικο ΣΟΧΟΣ» που ήρθε για να ξεχωρίσει στη πόλη της Θεσσαλονίκης…