Τηγανιτές Χοιρινές μπριζόλες με bbq sauce
Έγινε ενημέρωση: 23 Φεβ 2022
Μια εύκολη συνταγή που όμως έχει το μυστικό για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες...


Υλικά για 2 άτομα:
2 ελληνικές χοιρινές μπριζόλες καρέ με κόκαλο "ΣΟΧΟΣ"
4 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο δενδρολίβανο
φύλλα φασκόμηλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. bbq sauce
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία : Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις μαγειρέψουμε και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις τυλίγουμε με μια μεμβράνη. Τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
Ψήσιμο : Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ( εφόσον ψήνουμε τη κάθε μπριζόλα μόνη της) και αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τη χοιρινή μπριζόλα "ΣΟΧΟΣ" τις 2 σκελίδες σκόρδο, το δενδρολίβανο και 2 φύλλα φασκόμηλο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλάει από το τηγάνι όπου γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε περίπου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη μπριζόλα από το τηγάνι και το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη μπριζόλα με τη bbq sauce αφού πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά περίπου. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε τη μπριζόλα μαζί με τα ζουμιά που έβγαλε στο αλουμινόχαρτο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και τη αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου πριν τη κόψουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο...