top of page

Αρνίσιο κότσι με ντομάτα & φέτα

Φτιάχνουμε αρνίσιο κότσι σε σάλτσα ντομάτας, πατατούλες και φέτα στο φούρνο !!!

Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ετοιμάζουμε για εσάς νόστιμες συνταγές με ελληνικό επιλεγμένο κρέας που θα βρείτε στα καταστήματά μας «Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ» και μαζί πολλά ακόμη delicatessen προϊόντα για να τις ολοκληρώσετε!!!

 

Υλικά :

 
  • 3 κότσια αρνίσια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 μεγάλα καρότα στο τρίφτη

  • 2 μεγάλες ντομάτες στο τρίφτη

  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

  • 1 κσ. πελτέ ντομάτας

  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

  • 400γρ. τυρί φέτα σε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια

  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

  • 750 ml λευκό κρασί

  • φρέσκο θυμάρι

  • 1κγ. καπνιστή πάπρικα

  • 1κγ. κύμινο

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

 
  1. Αλατοπιπερώνουμε τα αρνίσια κότσια και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου να τραβήξουν το αλάτι.

  2. Σε μεγάλες σακούλες τροφίμων τοποθετούμε το κάθε κότσι ξεχωριστά μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες και μερικά κοτσανάκια από φρέσκο θυμάρι. Μοιράζουμε και το κρασί στις τρείς σακούλες και κλείνουμε ερμητικά. Τοποθετούμε τις σακούλες σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

  3. Την ώρα του μαγειρέματος αφαιρούμε τα κότσια από τις σακούλες κρατώντας 3 ποτήρια από το κρασί και τις σκελίδες από το σκόρδο. Σκουπίζουμε καλά με ένα χαρτί τα κότσια και τα αλατοπιπερώνουμε ξανά και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

  4. Αλευρώνουμε καλά τα κότσια φροντίζοντας μετά να φύγει το πολύ αλεύρι και να μένει στο τέλος μόνο αυτό που κολλάει στο κρέας.

  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές σε χαμηλή φωτιά (τα σοτάρουμε ένα, ένα για να μη πέφτει η θερμοκρασία).

  6. Αφαιρούμε τα κότσια και προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρά, λίγο θυμάρι και σβήνουμε με τα 2 ποτήρια από το κρασί ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.

  7. Σε ένα βαθύ ταψάκι τοποθετούμε τα κότσια και περιχύνουμε με το κρασί, τα σκόρδα και το θυμάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

  8. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε με τη σειρά πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα καρότα περασμένα στο τρίφτη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τη καπνιστή πάπρικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες στο τρίφτη. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

  9. Βγάζουμε τα αρνίσια κότσια από το φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Ψήνουμε για 1 + 1/2 ώρα περίπου σ χαμηλή φωτιά στους 130 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες μας και λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για ακόμη 1 + 1/2 ώρα στους 130 βαθμούς.

  10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε χωρίς να σκεπάζουμε για 30 λεπτά ακόμη στους 170 βαθμούς.

  11. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι...

Στα καταστήματα "Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ" θα βρείτε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε για να κάνετε τις αγαπημένες σας συνταγές. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τα καλύτερα... και να φτιάξετε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!!

 


Και μη ξεχνάς… το καλύτερο κρέας είναι στη γειτονιά σου!!!

Κρεαταγορά «ΣΟΧΟΣ»:

1. Γρ. Λαμπράκη 178 · 231 092 0686

2. Π. Καρολίδου 21 · 231 092 8065

3. Διαγόρα 49 · 231 068 2122



321 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page