top of page

Λουκάνικα ΣΟΧΟΣ στο φούρνο!!!

Φτιάχνουμε λουκάνικα ΣΟΧΟΣ στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες!!!

Τα χειροποίητα λουκάνικα ΣΟΧΟΣ φτιάχνονται από εκλεκτό επιλεγμένο ελληνικό κρέας μαζί με εκλεκτά μπαχαρικά και βότανα και χωρίς συντηρητικά!!! Θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματά μας…

Υλικά για 4 άτομα

 
  • 4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα ΣΟΧΟΣ

  • 8 μικρές πατάτες baby

  • 4 μικρά καρότα baby

  • 4 μικρές πιπεριές πικάντικες

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

  • 1 σκόρδο

  • φρέσκο θυμάρι

  • 100γρ. βούτυρο

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ μπαλσάμικο με μέλι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί

  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

 
  • Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά και τις βράζουμε ολόκληρες με το φλούδι τους για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να διαλυθούν.

  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και τις σοτάρουμε καλά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα τις πατήσουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ανοίξουν.

  • Στο ίδιο ταψάκι τοποθετούμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο κομμένο στη μέση και τις πιπερίτσες και τα καρότα baby ολόκληρα.

  • Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κυβάκια.

  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κρασί, το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σαλτσούλα.

  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κρασί που φτιάξαμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά περίπου.

 



Και μη ξεχνάς… το καλύτερο κρέας είναι στη γειτονιά σου!!!

Κρεαταγορά «ΣΟΧΟΣ»:

1. Γρ. Λαμπράκη 178 · 231 092 0686

2. Π. Καρολίδου 21 · 231 092 8065

3. Διαγόρα 49 · 231 068 2122

252 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page