top of page

Καραμελωμένα Spare Ribs στο φούρνο!

Τα Spare Ribs είναι χοιρινά παϊδάκια που σιγοψήνουμε στο φούρνο με bbq sauce και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!!!!

Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ

Υλικά:

 
  • 1.5 κιλό χοιρινά παϊδάκια " ΣΟΧΟΣ" (spare ribs ή baby back ribs) σε 2 κομμάτια

  • 8 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους

  • 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο

  • 1 κ.σ. κύμινο

  • 300γρ. BBQ SAUSCE ( θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία στα καταστήματά μας )

  • 100ml sweet soya sauce

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 2 κ.σ. μέλι

  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 
  1. Στρώνουμε σε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ξεχωριστό για κάθε ολόκληρο κομμάτι από τα χοιρινά παϊδάκια έτσι ώστε να περισσεύει αρκετά για τα τυλίξουμε.

  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια στη μέση και αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε καλά και το κύμινο να πάει παντού και στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια το μίγμα σάλτσας ( περίπου τη μισή από το σύνολο ) που έχουμε φτιάξει από τη BBQ SAUCE την SWEET SOYA SAUCE και το μέλι.

  3. Τοποθετούμε στη συνέχεια το κάθε κομμάτι μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μπορεί να τα κλείσει ερμητικά. Μοιράζουμε τις σκελίδες σκόρδο σε κάθε κομμάτι και από ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.

  4. Κλείνουμε ερμητικά και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε προσθέσει λίγο νερό. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς για 3 και ½ ώρα περίπου.

  5. Βγάζουμε τα κομμάτια και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε το αλουμινόχαρτο σε μία άκρη του και αφήνουμε να τρέξει η σαλτσούλα μαζί με τα ζουμιά του κρέατος σε ένα μπολ.

  6. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και στα δύο κομμάτια αφαιρώντας τη λαδόκολλα και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη σάλτσα που ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει προσθέτοντας 2 κουταλιές από το ζουμί που μαζέψαμε.

  7. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα κομμάτια προσέχοντας να μη τα διαλύσουμε. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη.

  8. Ψήνουμε στο γκριλ στους 240 βαθμούς για πέντε λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσει το κρέας.

  9. Το ζουμάκι που περίσσεψε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε πατατούλες στο ίδιο ταψί μόλις αφαιρέσουμε το κρέας.

Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ

Στα καταστήματα "Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ" θα βρείτε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε για να κάνετε τις αγαπημένες σας συνταγές. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τα καλύτερα... και να φτιάξετε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!!

 

Και μη ξεχνάς… το καλύτερο κρέας είναι στη γειτονιά σου!!!

Κρεαταγορά «ΣΟΧΟΣ»:

1. Γρ. Λαμπράκη 178 · 231 092 0686

2. Π. Καρολίδου 21 · 231 092 8065

3. Διαγόρα 49 · 231 068 2122


957 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page