top of page

Μια μοναδική μπριζόλα!!!

Η συγκεκριμένη μπριζόλα διακρίνεται για τη μοναδική της γεύση και κόβεται με πάχος που μετριέται από το οστό, στο πλατύτερο σημείο του φιλέτου περίπου τρία δάχτυλα – ή και τέσσερα, ανάλογα με το ζώο.
Κρεαταγορά " ΣΟΧΟΣ"

Τι είναι το “T-bone steak”?

Μια μοναδική κοπή μοσχαρίσιου κρέατος που βρίσκεται στη ράχη του ζώου και συνδυάζει το φιλέτο και το κόντρα-φιλέτο που τα ενώνει το κόκκαλο του σπόνδυλου που από το σχήμα του, που θυμίζει το γράμμα Τ, παίρνει και το χαρακτηριστικό του όνομα “T- bone steak". Η συγκεκριμένη μπριζόλα διακρίνεται για τη μοναδική της γεύση και κόβεται με πάχος που μετριέται από το οστό, στο πλατύτερο σημείο του φιλέτου περίπου τρία δάχτυλα – ή και τέσσερα, ανάλογα με το ζώο.

Κρεαταγορά " ΣΟΧΟΣ"

Πως να το ψήσουμε?

Αρχικά θα πρέπει να αφήσουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνεται αποκλειστικά στα κάρβουνα ή σε σχάρα και για το ψήσιμο θα χρειαστούμε μια λαβίδα μεγάλη για το γύρισμα και όχι πιρούνα που θα τρυπήσει το κρέας και θα χάσει τα «ζουμιά» του. Δεν αλατίζουμε ούτε πριν, ούτε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τη μπριζόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, να αρπάξει ελαφρά απ' έξω ώστε να την κρατήσουμε ζουμερή μέσα. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 3 – 5 λεπτά για κάθε πλευρά ανάλογα με το βάρος του. Μετά το ψήσιμο τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να «ξεκουραστεί» το κρέας. Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής, κόβοντας τη μπριζόλα κατά μήκος σε λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Ρίχνουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι όσο ακόμη είναι ζεστή.



 

Στα καταστήματά μας "Κρεαταγορά ΣΟΧΟΣ" θα βρείτε όλες τις κοπές από ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας καθώς και βιολογικό από μικρές φάρμες αλλά και dry age ( ωρίμανσης ).

Και μη ξεχνάς… το καλύτερο κρέας είναι στη γειτονιά σου!!!

Κρεαταγορά «ΣΟΧΟΣ»:

1. Γρ. Λαμπράκη 178 · 231 092 0686

2. Π. Καρολίδου 21 · 231 092 8065

3. Διαγόρα 49 · 231 068 2122




286 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page